MONTGRÍ - 301 metres

Vista del Massís del Montgrí des de Pals

Data de l'excursió: 8 de març de 2011
Excursionistes: Joan Abelló, Domènec Anguera, Gemma Oncins i Laura Ponce.

El massís del Montgrí (Serralada Litoral Catalana) és un massís muntanyós a la vora del mar Mediterrani al nord-est de la comarca del Baix Empordà i que, de fet, constitueix la separació natural entre aquesta i la de l'Alt Empordà. Actualment, està distribuït entre els municipis de Bellcaire d'Empordà, l'Escala, Ullà i Torroella de Montgrí.

El massís del Montgrí és un aflorament de roca calcària elevat per una falla orientada d'est a oest, que es formà al mateix temps que la serralada del Pirineu. En alguns punts s'hi troben intrusions magmàtiques de quars vermell o marronós. Com a terreny càrstic s'hi poden trobar nombroses grutes, dolines i forats en les parets de les muntanyes anomenades caus de duc, probablement perquè sovint hi nien els ducs.

És a la banda sud on hi ha els cims de major envergadura. D'oest a est hi destaquen els següents cims: Muntanya d'Ullà (308 m), el Montgrí (301 m), sobre el qual hi ha el castell del Montgrí, i el Montplà (311 m), propers a Torroella, i la Torre Moratxa (218 m) i Roca Maura (226 m), propers a l'Estartit.

A mig camí. Creu de Santa Caterina


Informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Mass%C3%ADs_del_Montgr%C3%AD

Fitxa de l’excursió: http://muntanya.wordpress.com/2007/10/02/100-cims-castell-de-montgri-303-m/ (Bloc: PASSIÓ PER LA MUNTANYA)

Pel cim del Montgrí hi passa el GR-92. Molt ben senyalitzat amb les marques vermelles-blanques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada