Punta de la Banya Delta de l'Ebre (Montsià) Octubre 2011 |
Gener 2011
Delta del Llobregat. El Remolar - Filipines. Platja (Baix Llobregat)
Gener 2011
Delta del Llobregat. Maresma de les Filipines. Estació biològica. (Baix Llobregat)
Octubre 2010
Sortides a la natura, fotografies i dibuixos.
Punta de la Banya Delta de l'Ebre (Montsià) Octubre 2011 |
Data de l'ascensió 2 d'octubre de 2010
Excursionistes: Joan Abelló i Domènec Anguera.
El Puigmal (anomenat també Puigmal d'Er a l'Alta Cerdanya) és una muntanya del Pirineu Oriental situada entre les comarques de l'Alta Cerdanya i el Ripollès i segurament una de les més emblemàtiques de Catalunya.
Està situat entre els termes municipals de Queralbs (Ripollès) i Er (Alta Cerdanya) i s'alça com el més alt dels cims que configuren l'anomenada Gran Olla que rodeja la Vall de Núria.
És un pic ample i arrodonit i la seva ascensió és senzilla si les condicions climàtiques no són adverses. Al seu cim hi ha una creu de ferro forjat i una placa amb versos de Mossèn Cinto Verdaguer:
“De puig en puig pel coll de Finestrelles
s'enfilen del Puigmal a l'alta cima
tota la terra que el meu cor estima
des d'ací es veu en serres onejar”
Informació extreta: http://ca.wikipedia.org/wiki/Puigmal
Excursionistes: Joan Abelló i Domènec Anguera.
El Matagalls és una muntanya del Massís del Montseny que es troba entre els municipis del Brull i Viladrau a la comarca d'Osona, i el del Montseny de la comarca del Vallès Oriental.
Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic (referència 294106001), juntament amb una creu de dimensions considerables, dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer. En aquesta creu, entre altres plaques, n'hi ha una en memòria del també mossèn Jaume Oliveras i Brossa, excursionista, en memòria de qui es creà la Travessa Matagalls – Montserrat.
Informació extreta: http://ca.wikipedia.org/wiki/Matagalls
Data de l'ascensió 6 de desembre de 2009
Excursionistes: Laura Solanilla, Gemma Oncins, Joan Abelló, Laura Ponce i Domènec Anguera.
La Roca Corbatera és el punt més alt de la serra del Montsant amb 1162 metres d'alçada que es troba al municipi de la Morera de Montsant a la comarca del Priorat.
Informació extreta: http://ca.wikipedia.org/wiki/Roca_Corbatera
Data de l'ascensió 6 de setembre de 2009
Excursionistes: Joan Abelló i Domènec Anguera
El Pedraforca és una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya, situada entre els termes municipals de Saldes i Gòsol, a la comarca del Berguedà. Forma part de la serralada del Prepirineu.
Té una forma molt peculiar, formada per dues carenes paral·leles anomenats “pollegons” i unides per un coll anomenat “l'Enforcadura”.
El Pollegó superior té una altitud de 2506 m. i el Pollegó inferior 2445m. L'Enforcadura se situa a 2356 m. i té una tartera a cada costat. La singularitat de la seva forma, junt amb el fet que el massís no forma part d'una serralada en continuitat han convertit la muntanya en una de les més famoses de Catalunya.
Etimològicament el mot Pedraforca esdevé del llatí “petra furca” (pedra forcada), per la forma de la muntanya.
Està situat dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró i, a més, els voltants del Pedraforca han estat declarats paratge natural d'interès nacional.
Els pobles del voltant són Gòsol (W) i Saldes (E); el Pedraforca fa de límit entre els seus dos termes i també, per tant, entre la demarcació de Barcelona i Lleida, malgrat que ambdues poblacions es trobin a la comarca del Berguedà.
Hi ha moltes llegendes al voltant de la muntanya del Pedraforca, i per això ha estat i es considera una muntanya màgica.
Una de les llegendes més difoses diu que la nit de Sant Silvestre (31 de desembre) les bruixes es reuneixen al Pedraforca (a Pedraforca, com diuen els habitants de l'indret) i saltes i ballen per sobre les argelagues.
Una altra llegenda explica per què la muntanya té aquesta forma tan característica: una nit de Sant Silvestre les bruixes celebraven un aquelarre al cim d'una muntanya altíssima que era situada on actualment hi ha el Pedraforca. Les bruixes estaven dividides en dos bàndols i es barallaven entre elles, feien tant soroll que fins i tot tremolava la terra. Els habitants de Saldes es van espantar tant que van començar a encomanar-se a Sant Miquel i a fer-li pergàries, tant, que els va escoltar, va baixar del cel i d'un cop d'espasa va trencar la muntanya en dues parts, bo i deixant un bàndol de bruixes al pollegó inferior i l'altre bàndol al pollegó superior. Alhora, amb aquell cop d'espasa va trencar en milions de trossos el cim de l'antiga muntanya: encara ara es poden veure les restes de pedres d'aquell cim a la tartera del Pedraforca.
Informació extreta de: http://ca.wikipedia.org/wiki/Pedraforca